Ha alltid rena och glansiga silversmycken

Sterling silver är en ädel metall som ofta blir svart med tiden och användning. För att undvika detta och för att behålla den silversmyckena rena och glansiga, finns det här några praktiska tips som är bra att följa.

Förvara smyckena i en sval och torr plats. Förvara inte direkt smyckena på träföremål. Dessa innehåller ofta syror som kan påverka silverytan. Förvara varje objekt för sig i sin egen mjuk påse som kommer med smycken och i ett separat utrymme i ditt smyckeskrin. Det här är för att undvika göra skåror i smyckena.

Utsätt inte smyckena för frätande ämne som klor, parfym, alkalier, salt, fett eller svett och undvik direkt exponering för solljus och stark ljus under långa tidsperioder.

Rengör smycken relativt ofta för att behålla sin glans och skönhet.

Gör ren och polera silversmyckena med den torra mjuka trasan som också kommer med produkten och med silverputs. Silverputsen kan man köpa i en vanlig mataffär.

Här är en kort och allmän förklaring av hur man använder silverputsen men läs också igenom bruksanvisning noggrant på baksidan av flaskan före användning:

  1. Stryk på silverputsen med den mjuka trasan.
  2. Låt torka.
  3. Polera blankt med trasan.

Klart. Alltid rena och glansiga smycken!