Köpvillkor

Mexquisit.se är en svensk enskild firma som har sitt säte i Karlskrona, Blekinge. För mer information gå till länk “Om Mexquisit“.

Produktinformation

Information om produkterna hittar du på respektive produktsida på Mexquisit.se. Uppgiften som bland annat lämnas innefattar produkternas material, färger, storlek och finish. Dessutom om tidsfristen för 14 dagar går ut är du enligt lag skyldig att betala. Vid utebliven betalning lämnas ärendet över till inkasso (läs mer på punk 3 under rubriken “Betallningssätt”). Storleken är ungefärlig och anges i millimeter.

Priser och Frakt

Aktuella priser på produkter finns på respektive produktsida. Priserna är inklusive moms (25% skattesats). Alla våra leveranser är fri frakt.

Betalningssätt

Du kan välja mellan följande betalningssätt:

  • Direktbetalning via din Internetbank: Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea och Danske Bank.
  • Kortbetalning med VISA eller MasterCard.
  • Faktura via Payson med 14 dagar som betalningsvillkor.
Direktbetalning

Mexquisit.se erbjuder säker direktbetalning via din Internetbank, för dig som är kund i Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea eller Danske Bank. Vid betalningen kopplas du automatiskt till din Internetbank där du loggar in på vanligt sätt. Pengarna dras sedan direkt från ditt bankkonto i samband med att du godkänner transaktionen.

Kortbetalning

Med kortbetalning betalar du direkt ditt köp med Visa och MasterCard. Vi erbjuder dessutom 3D-securetekniken vilket bidrar till en hög säkerhet vid kortbetalning.

PaysonFaktura

Vi erbjuder betalsättet ”PaysonFaktura” i samarbete med Payson AB. Betalningsvillkor är 14 dagar och ingen fakturaavgift tillkommer.
För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress Du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2% per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 180 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.

Information om ångerrätt

Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har Du som konsument (detta gäller ej företag) rätt att frånträda avtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att Du skall kunna nyttja din ångerrätt måste Du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning. Vid nyttjande av ångerrätten är det Du som står för returkostnaden.

Vill du använda dig av ångerrätten, meddela om frånträdande av köp via vårt e-post. Vi skickar dig via e-post en returblankett i PDF-fil. Returblanketten får du fylla i och bifoga den med varorna som returneras. Du får full återbetalning inom 10 dagar från den dag då vi tog emot din retur. Återbetalningen görs till angivet konto i returblanketten. Notera att om du har faktura som betalningssätt fakturaavgift inte återbetalas.

Information om pantsättning

Vid betalning med PaysonFaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924.

Beställning och Orderbekräftelse

När du genomför ett köp hos oss Mexquisit.se accepterar du dessa köpvillkor och förbinder du dig att följa villkoren i sin helhet. Samtidigt godkänner du behandling av dina personuppgifter enligt nedan.

Vid orderläggning skickas en orderbekräftelse “Orderbekräftelse från Mexquisit.se” via e-post. Denna orderbekräftelse utgör information om innehållet i beställningen som din personuppgift, dina beställda varor, pris, moms, totalbetalning samt betalningssätt, leveransadress, leveranssätt och leveranstid. Vänligen granska din order för att se så allt stämmer.

Leveranser

Alla våra leveranser är alltid fraktfria och skickas med Posten från Sverige och inom Sverige. Försändelser levereras till din brevlåda till adressen som du anger vid din beställning. Var noga med att uppgiften som du lämnar till oss stämmer med den som står på brevlådan. Vår normal leverans tid är 1-3 arbetsdagar. Varor som beställs innan kl 14.00 skickas redan samma dag.

Transportskador

Mexquisit står risken för varan under transport och ansvarar för eventuella skador som uppkommer tills varan utlämnas till dig.

Reklamation

När varan levereras till dig undersöka den för att kontrollera att varorna är felfria samt att de har förväntade egenskaper. Vill du göra gällande fel i beställd vara ska du inom skälig tid från att felet upptäcktes, eller borde ha upptäckts, kontakta Mexquisit via e-post och beskriv felet. Reklamation får inte ske senare än 3 år efter mottagandet av en vara. Efter att du har kontaktat oss skickar du varan tillbaka. Vi bedömer felet på varan enligt din beskrivning. Om reklamationen godkänns kompenserar Mexquisit dig genom att en ny likvärdig produkt eller full återbetalning för varan inklusive andra eventuella kostnader.
Om vi bedömer att varan är felfri debiterar vi en avgift för administrativa kostnader och frakt for returen.

Kundkonto

Inloggningsuppgifter (användarnamn och lösenord) till kundkonton på Mexquisit webb-sida ska hanteras så att de inte kommer till obehöriga personers kännedom.

Personuppgifter

När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet.

Dina personuppgifter, som namn, adress, e-mejl adress och telefonnummer behöver lagras för att fullfölja avtalet gentemot dig, till exempel för att kunna leverera produkterna till dig.

Uppgifterna ska sparas i 5 år efter avslutat kundrelation för att uppfylla bokföringsskyldigheten i bokföringslagen. Du har rätt att begära den information som vi har registrerat om dig till [email protected].

Mexquisit är ansvarig för att dessa personuppgifter hanteras för det ändamål som anges här.