Om silversmycken på Mexquisit

Silversmycken som vi erbjuder på Mexquisit är handtillverkade i ett litet samhälle i Mexiko som heter Taxco [Tasco]. Taxco ligger mellan bergen i västkusten, 17 mil från Mexiko Stat. Samhället är välkänd i de nationella och internationella områdena för silverbrytningen och omvandlingen av denna silvermalm till makalösa smycken, silverbestick och andra saker med ett särskilt mexikanskt inslag.

Taxcos namn betyder ”plats där man spelar bollspel” på Nahuatl (indianernas språk). Det grundades 1529 av den spanska erövraren Hernan Cortes på grund av överflödet på silver på den tiden. Alltså är Taxco stadens äldsta gruvdrift i Amerika. Nu för tiden är samhällets ekonomi baserad på silver tillverkning och på turism, de huvudsakliga näringsverksamheterna. Den charmiga byn fångar många besökare hit eftersom dess pittoreska hus med röda tak och smala gator från vicekungadömet (spanska besättande i landet) och omgivande landskap.

tarnished_silvertaxco_street

Silversmycken i Taxco

I Taxco kan man hitta fina silversmycken som görs av lokala handtillverkare vilka förfarande använder samma framställningsprocesser som dess föräldrar och förfader tidigare använde. Kunskapen överförs från generation till generation för att bevara den traditionella silver tillverkningen.

taxco_plaza

Om man promenerar genom den branta kullerstensgatorna i Taxco kan man hitta butiker och gallerier vilka säljer artiklar av sterlingsilver d.v.s. 92,5% silver innehåll. Dessutom finns det en nationell silver utställning i november varje år i byn. Denna fest anordnas för hantverkare och deras familjer. Festen kallas ”Silverdagen” och börjar med tävlingar bland hantverkarna med sina bästa silverföremål. Silverföremålen utvärderas för sin design, kvalitet, originalitet och allmän utförande. Vinnaren beviljas en pris i pengar. Det vinnande silverföremålet kan köpas för mycket höga priser av samlare och gallerier för att utställa dem permanent under året.

Om du vill veta mer om Taxco besök Mexzotic och Wikitravel.

Det här är våra produkters ursprung på Mexquisit. Vi erbjuder kvalitet, tradition, och unik design.

Vad betyder Sterlingsilver?

Sterling silver är en legering av 92,5% silver och 7,5% koppar. Den sterling silver standarden har minst 925 silver. Detta innebär det finns 925 gram silver och 75 gram koppar i ett kilogram silversmycken. Gediget silver (99,9%) är alltför mjuk för att producera silversmycken. Därför legeras silvret oftast med koppar för att ge den styrka och samtidigt det bevarar sin skönhet.